Paketen skickades hem till mannen, som sålde vidare varorna på Blocket.
Paketen skickades hem till mannen, som sålde vidare varorna på Blocket.

På övervakningskameror syns den anställde stjäla paket genom att byta ut adresslapparna. Paketen skickades sedan hem till mannen, som sålde vidare varorna på Blocket. Nu åtalas han för 41 fall av grova bedrägerier.

Mellan den 30 augusti 2016 och den 2 oktober 2017 ska mannen i sitt arbete på Postnords postterminal i Segeltorp söder om Stockholm, ha bytt ut 41 försändelsers etiketter så att paketen istället skickats hem till honom. Paketen, som främst ska ha innehållit datorer och mobiltelefoner, såldes sedan vidare på Blocket av mannen och en mellanhand som han lånat pengar av, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Postnord varnar för bluffmejl efter nya Kinaavgiften

I polisförhör har mannen berättat hur han valde ut paketen.

– Jag lärde känna igen på vikten vad som kunde finnas i och hur det kändes när man skakade på paketen.

Postnord fick därefter in flera reklamationer på försändelser som försvunnit från postterminalen. En utredning visade sedan att den postanställde köpt adresskort till sig själv via Postnords tjänst Skicka Direkt. När de stulna paketens kollinummer kollades upp såg man också att det skickats SMS-aviseringar till mannens telefon.

LÄS MER: Misstanken: Kvinnor sökte städjobb – erbjöds att sälja sex

Nu åtalas den postanställde mannen för 41 fall av grovt bedrägeri och två grova bedrägeriförsök, där mannen ska ha försökt ta ut två försändelser värda 21 546 kronor, men stoppats.

Mannen erkänner till brott och har i polisförhör berättat att han stulit paketen för att kunna betala spelskulder och betala tillbaka summor han lånat av en person för att använda till nätspel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset