En ny våg av falska e-postmeddelanden cirkulerar just nu. Mailen påstås komma från Postnord och påstår att du har post att hämta upp.

I ett pressmeddelande meddelar Postnord, eller Posten, för en ny våg av bluffmail från en okänd avsändare. Mailet ser ut att vara från Postnord och påstår att den som fått mailet har paket att hämta ut.

I meddelandet skriver Postnord att den här typen av bedrägerier är typiska i juletider när människor beställer mycket paket, särskilt i tider när svenskar e-handlar som aldrig förr.

► LÄS MER: Polisen: Listiga bedragare försöker lura hotellkunder på pengar

E-postmeddelandena är författade på dålig svenska och har rubriken "Du har lösta paket". I mailet står det sedan någonting i stil med "Vi har fått ditt paket CT872690997SE på 2015/12/07. Courier kunde inte leverera det här paketet till dig". Du uppmanas sedan att klicka på en länk som påstår att du där kan skriva ut en fraktsedel som du sedan lämnar in på ditt närmaste postkontor.

Postnord har ingenting med mailet att göra och uppmanar alla som fått mailet att radera det. Försök heller inte klicka på någon av länkarna i mailet.

► LÄS MER: Bedragarnas nya knep – varnar för bedragare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott