Postnords nya avgift för paket från utanför EU börjar gälla den 1 mars.
Postnords nya avgift för paket från utanför EU börjar gälla den 1 mars.

Mellan 90 och 100 personer ska anställas till ett nytt lager hos Postnord. Detta för att hantera de så kallade Kinapaketen.

Lagret, som ska inrymmas i en av Postnords byggnader i Örebro, är den senaste åtgärden för att hantera de uppmärksammade problemen med paket från Kina och andra länder utanför EU. Tidigare har Postnord meddelat att de kommer införa extra avgifter på dessa paket.

LÄS MER: Postnord dumpar säckar med paket utomhus

P4 Örebro rapporterar nu att Postnord har beslutat att öppna ett lager som ska ta hand om försändelser från utlandet, paket där tullavgiften ska betalas.

– Vi kommer att lagerhålla alla de sändningar som vi administrerar tull- och momsavgifter på, säger Peter Hessling terminalchef hos Postnord i Örebro till P4.

Postnord kommer anställa mellan 90 och drygt 100 personer vilket enligt Peter Hessling kan vara ett stort jobb i sig. De flesta kommer anställas via ett bemanningsbolag.

– Det här är helt nytt och vi vet inte var volymerna tar vägen och det är ett ganska stort jobb att ta in den här mängden personer på så kort tid, säger han.

LÄS MER: Postnord avslöjar: Här är kryphålen som gör att du kan slippa nya Kinaavgiften

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Örebro postnord