Vissa tjänster kommer att blir dyrare under halva november samt december.
Vissa tjänster kommer att blir dyrare under halva november samt december.

Under julhandeln kommer Postnord att höja sina paketpriser. Det rapporterar Ehandel.se som har tagit del av ett utskick från Postnord.

Det handlar om ett ”kapacitetstillägg” på fyra kronor per paket för en del av Postnords tjänster. Höjningen ska gälla under perioden 15 november till 31 december, rapporterar Ehandel.se.

Anledningen är att Postnord förbereder sig för det ökade trycket under julhandel och Black Friday. Det är de olika leveranstjänsterna MyPack Collect, MyPack Home, Return Drop Off och Return Pickup som påverkas av prishöjningen.

LÄS MER: Postnord avslöjar: Här är kryphålen som gör att du kan slippa nya Kinaavgiften

Utöver det kommer Postnord även att vidta andra åtgärder för att undvika kaos under julhandeln. Bland annat planerar man att hyra in extra lastbilar och chaufförer samt att utlämningsställen ska få utökade öppettider.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset