Postnord vill i ett test dela ut post varannan dag på vissa orter i landet från och med i höst. Planen är att det ska genomföras över hela landet nästa år, skriver Sekotidningen. Beskedet meddelades i ett utskick på Postnords interna nät.

Beslutet är baserad på den kraftiga nedgången i brevvolymen.

LÄS MER: ”Postnord vill höja portot efter rekordtapp”

Men för att Postnord ska få prova på en glesare utdelning måste Post- och telestyrelsen ge klartecken – något de inte har gjort ännu.

– Det finns inget färdigt förslag än – Postnord har bara nämnt för oss att de har en idé om att göra ett pilotprojekt på en begränsad geografisk yta, säger Olof Bjurö, chef för postavdelningen på Post- och telestyrelsen, till TT och fortsätter:

– Vi ser med viss positivitet på idén, men först behöver vi ett ordentligt underlag. Redan i dag finns ju undantag på flera platser i landet där post inte delas ut varje dag på grund av geografiskt läge.

Vilka platser och hur många hushåll som får sin post varannan dag om testet genomförs är ännu oklart.

LÄS MER: ”200 prover förstörda – efter Postnords hantering”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om postnord