Den nya avgiften kommer att ligga på 125 kronor plus moms.
Den nya avgiften kommer att ligga på 125 kronor plus moms.

De som fyndar billiga saker från Kina kommer att få betala dyrt. Postnord tar fram ett nytt system som höjer avgiften för e-handel.

125 kronor per paket plus en moms, som normalt sett ligger på 25 procent av varans värde. Det blir den nya avgiften när Postnord ändrar sitt nuvarande system.

– Det kommer att bli avsevärt dyrare för de som handlar, säger Thomas Backteman, kommunikationschef på Postnord till Breakit.

LÄS MER: Trots kritiken mot Postnord – 99 av 110 brev gick fram på en dag

Skälet till den nya avgiften beror på att det har blivit allt mer populärt att handla på sidor som Wish, Alibaba och Ali express. Runt 150 000 paket kommer dagligen till Arlanda, enligt Postnord. Den här ändringen kommer innebära att både Postnord och Tullverket kommer att behöva anställa mer personal.

– Om vi säger att 120.000 paket om dagen omfattas av nya avgifter så kan man ju snabbt räkna ut att det handlar om betydande inkomster, säger Thomas Backteman till Breakit.

LÄS MER: Postnord dumpar säckar med paket utomhus

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset