Begravningshemmet har tillsatt en utredning.
Begravningshemmet har tillsatt en utredning.

Det blev upprörd stämning bland sörjande på en begravning i brittiska Cardiff för en 33-årig man och hans nyfödda son, då en porrfilm av misstag visades på storbildsskärm.

Den 33-åriga mannen omkom i en frontalkollision på nyårsafton. Hans gravida hustru och 3-åriga dotter klarade sig, men tre dagar senare tillstötte komplikationer med graviditeten till följd av olyckan.

Barnet föddes med kejsarsnitt, men dog senare samma dag, skriver brittiska The Telegraph.  

När begravningen för fadern och den nyfödda sonen skulle hållas i brittiska Cardiff skulle prästen spela upp en minnesvideo av fadern.

– Det var helt avskyvärt. Prästen vände sig om för att spela videon, men i stället började det visas en hårdpornografisk film på storbildsskärmen, säger en anonym kyrkobesökare till Telegraph.

– Alla var chockade, Simons svärfar var rasande, han skrek åt personalen att stänga av. Det tog dem nästan fyra minuter.

►LÄS MER: Fler tvister om anhörigs begravning


Prästen Lionel Fanthorpe själv berättar om ögonblicket:

– Jag såg ut över min församling i stället för på skärmen, men när jag hörde ljudet och församlingsmedlemmarna började röra sig mot skärmen så förstod jag att något var fel, säger han.

Han beklagar händelsen djupt. 

En tekniker kom och löste problemet, som sägs bero på ett "elektroniskt fel" med den nyligen installerade apparaten. Familjen har valt att inte kommentera händelsen förrän den är ordentligt utredd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset