Facebook.

Dennis Higgings. 

En präst i England har förstört julen bör sjuåriga barn. Åtminstone är det vad föräldrarna tycker – eftersom han förklarat för barnen att tomten bara är en bluff. 

Julen har ingenting med varken tomten eller leksaker att göra. I själva verket är Tomten bara en bluff. Det var i alla fall vad prästen Dennis Higgins berättade för sina sjuåriga elever på en katolsk skola i England, enligt The Telegraph

Barnen ska ha blivit upprörda av den verklighet som prästen plötsligt målade upp och en anonym förälder säger till The Telegraph:
– Hur vågar han säga sådana saker till sådana små barn och ta bort det magiska med julen helt?
– Det är verkligen tråkigt att någon som folk bör respektera och se upp till kan göra något så menar.

Arga föräldrar ska ha sagt att prästen agerande var ”riktigt elakt”. Rektorn på skolan visste dock precis vad han ska göra för att lösa situationen, eftersom han plötsligt fick ett telefonsamtal från  Nordpolen.
– Jag vill försäkra alla elever i årskurs tre på St Annes, och deras föräldrar, att jag personligen har talat med jultomten och berättade för honom om vad som hänt.
– Han var ledsen att höra om den förvirring och har lovat mig att han kommer att ordna att hans tomtenissar skriver till var och en av barnen och försäkrar dem om att han definitivt kommer att komma att besöka dem här julen.

Alla är dock inte överens om att prästens agerande var fel. På Facebook har  anhängare till prästen startat sidan ”Support father Higgins” , där de skriver att de gillar vad han gjort. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset