Isaksson stod över landskampen mot Tyskland och siktar in sig på premiären mot Chelsea.
Isaksson stod över landskampen mot Tyskland och siktar in sig på premiären mot Chelsea.

• Premier League-debut mot Chelsea • Målvaktsduell med Cech

Det lär bli hett om öronen för Andreas Isaksson i debuten för Manchester City i Premier League. För motståndet står nämligen förra säsongens suveräner Chelsea. Och snacka om match i matchen! I det stjärnspäckade Chelsea finns nämligen världens bästa målvakt Petr Cech, som ”Isak” avlöste i franska Rennes.

BÖRJADE I ÖSTRA TORP
24-årige Isak började spela i Östra Torp, men redan när han var tolv år gick han till Trelleborgs FF. Där lärde han sig alla grunder av målvaktstränaren Jan Ericsson, som tagit fram en lång rad klassiga målvakter.
– Så mycket talang såg jag inte från början, bara hans räckvidd. Men han var väldigt träningsvillig och hatade att släppa in mål, säger Jan Ericsson.
Redan när han var 17 år fick han debutera i allsvenskan. Och på den vägen är det. Via Juventus, Djurgården och Rennes landar ”Isak” nu i Manchester City, som väletablerad världsmålvakt.

BLIR FÖRSTEMÅLVAKT
”Isak”, som har skrivit på för tre år, kostade City drygt 27 miljoner kronor (två miljoner pund). Han lär direkt få ta över rollen som förstemålvakt.
Själv tar ”Isak” det hela med sedvanligt skånskt lugn, vet att han är i form trots han stod över landskampen i veckan.
– Jag har tränat för fullt tre, fyra veckor. Det ska inte ta så lång tid att anpassa sig till spelet här även om det är mer fysiskt. Det är något som passar mig, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset