Alexander Skarsgård vid galapremiären av "Legenden om Tarzan" i Stockholm. Arkivbild.
Alexander Skarsgård vid galapremiären av "Legenden om Tarzan" i Stockholm. Arkivbild.

Alexander Skarsgård fruktade att det pinsamma ögonblicket skulle sänka karriären – i stället snappades klippet från Hammarbyläktaren upp av filmproducenter som tyckte att han var klippt och skuren för en roll.

För några år sedan fångades skådespelaren Alexander Skarsgård på film när han – något överförfriskad – ville höja stämningen under en fotbollsmatch med Hammarby. När klippet sedan hamnade på Youtube var han rädd att det skulle sätta honom i klistret – men i stället blev det tvärtom.

– Jag var aspackad, medger Skarsgård i en intervju med The Guardian. Jag ställde mig framför folkmassan och började sjunga och skrika "lyssna på mig, era jävlar".

När han sedan såg klippet på nätet kändes det "riktigt pinsamt". Skarsgård hade nyss landat huvudrollen i storfilmen "Legenden om Tarzan" och fruktade att det jobbet nu skulle glida honom ur händerna. I stället blev filmens producenter än mer övertygade om att Skarsgård var rätt för rollen.

– Warner hade sagt att de ville ha någon som var primal och djurisk. Så min agent skickade videon till dem och frågade "Är den här jäveln tillräckligt primal för er?".

Videon snappades också upp av regissören till "War on everyone", som letade efter en kandidat till huvudrollen som en hårt drickande detektiv.

– Han såg videon och sa: "Den där killen ska vi ha". Det gav mig jobbet, säger Skarsgård.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset