Anhöriga till Prince stämmer sjukhuset han vårdades på innan sin död.
Anhöriga till Prince stämmer sjukhuset han vårdades på innan sin död.

Efter att artisten Prince gick bort 2016 har en debatt om vad eller vem som föranledde hans död pågått. Nu väljer hans familj att stämma sjukhuset han behandlades på.

Under förra veckan stod det klart att ingen kommer att åtalas för Princes död 2016. Han dog av att ha överdoserat fentanyl, ett opioidpreparat, men enligt åklagaren Mark Metz kunde inget brott styrkas.

”Vi har helt enkelt inte tillräckligt med bevis för att åtala någon för ett brott i samband med Princes död”, sa Mark Metz under en presskonferens, skriver New York Times.

LÄS MER: Fentanyldöden: 349 dödsfall på tre år kopplas till preparatet

En vecka innan Princes död tvingades hans privatplan att nödlanda för att artisten drabbats av hälsoproblem. Han fördes med ambulans till Trinity Medical Center där han befann sig i några timmar.

Nu väljer anhöriga till Prince att stämma sjukhuset i fråga. De menar att läkarna misslyckades att behandla hans opioidberoende, vilket föranledde hans död en vecka senare.

– Det som hände med Prince händer för familjer över hela USA. Familjen hoppas att deras utredning ska rikta mer uppmärksamhet på den här opioidepidemin och hur vi bättre ska kämpa för att rädda liv. Om Princes död räddar liv, har inte allt varit förgäves, säger familjens advokat John Goetz till New York Times.

LÄS MER: Så minns vi Prince – 10 bilder av artisten på scen

Förutom sjukhuset väljer även familjen att stämma apoteket Walgreens som delade ut narkotikaklassade, receptbelagda läkemedel till Prince, samt en specifik läkare som arbetade på sjukhuset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Prince droger