Prins Henrik av Danmark har dött. Efter en tids sjukdom somnade han in på Fredenborgs slott under tisdagskvällen, meddelar det danska kungahuset på sin hemsida.

Prins Henrik av Danmark är död. Enligt det danska kungahuset somnade han in i sin säng på Fredenborgs slott under tisdagskvällen, meddelar de på sin hemsida. Han ska då ha varit omgiven av sin fru drottning Margrethe och sönerna, kronprins Frederik och prins Joachim.

LÄS MER: Prins Henrik lider av demens

Prins Henrik insjuknade under ett besök i Egypten i början av januari, och flögs hem för vård på Rigshospitalet i Köpenhamn. Det danska kungahuset meddelade att han drabbats av en tumör i vänster lunga. I förra veckan berättade kungahuset att Prins Henriks tillstånd var allvarligt försämrat, vilket gjorde att kronsprins Frederik hastigt lämnade OS i Sydkorea för att åka hem till sin sjuke far, skriver Aftonbladet.

Prins Henrik, vars hälsotillstånd varit dåligt de senaste åren, ska ha meddelat att han önskade ha sin sista vila på Fredenborgs slott, dit han flyttades på tisdagen.

Prins Henrik av Danmark blev 83 år.

LÄS MER: Prins Nikolai är myndig – men utan apanage

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset