Det var i fredags som prins Carl Philip attackerades av främmande män utanför en nattklubb i Cannes.
Det var i fredags som prins Carl Philip attackerades av främmande män utanför en nattklubb i Cannes.

Vad som skulle ha varit en trevlig kväll slutade i tumult och slagsmål. Nu talar prins Carl Philip ut om vad som egentligen hände i fredags natt.

I fredags blev prins Carl Philip attackerad utanför en av Cannes mest exklusiva klubbar. Tillsammans med flickvännen Sofia Hellqvist och några nära vänner planerade man en trevlig kväll – men så blev det inte.

När sällskapet lämnar klubben vid tretiden på natten blir prinsen helt plötsligt påhoppad av flera främmande män. Han blir slagen i ansiktet och tumult uppstår.

Ett vittne lyckades filma attacken och det tog inte lång tid innan bilderna spreds på nätet. Debatten kring vad som föranledde attacken har gått varm, men nu väljer prinsen och flickvännen att själva berätta om vad som hände i en intervju med Aftonbladet.

Vi hade en trevlig kväll med nära och kära. När vi var på väg därifrån blev Carl Philip attackerad av några främmande män, säger Sofia Hellqvist till Aftonbladet.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist understryker att deras vänner inte ska ha varit inblandade i bråket, vilket det har spekulerats i.

Det har varit en emotionell och omtumlande situation. Vi mår efter omständigheterna bra, men det är en händelse som vi helst hanterar privat och vädjar därför om lite utrymme. Vi ber medier och andra att vi och våra vänner får lite lugn och ro i situationen, säger paret till Aftonbladet.

Enligt hovets informationschef Bertil Ternert ska man ta ställning till en eventuell rättsprocess i veckan. Hittills har ingen anmälan gjorts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset