Daniel Sjöberg och Viktoria Tocca spelar huvudrollerna.
Daniel Sjöberg och Viktoria Tocca spelar huvudrollerna.

”Broarna i Madison County” kommer nästa höst till Stockholm och Malmö. Broadwaymusikalen är tvåfaldigt Tony-belönad. ”Det är en utmaning som jag inte kan motstå”, säger regissören Rikard Bergqvist.

I september nästa år kommer Maximteatern i Stockholm att vara värd för musikalens urpremiär i Skandinavien. Senare samma höst kommer ”Broarna i Madison County” också till Slagthuset i Malmö.

LÄS MER: Musikal som driver med allt och alla

Broadwaymusikalen är tvåfaldigt Tony-belönad. Tony Award kan ses som teaterns svar på filmernas Oscar.

– Att ta sig an den här moderna klassikern i Jason Robert Browns musikalversion är en utmaning som jag inte kan motstå. En gripande berättelse om omöjlig kärlek som blivit både en bestseller, en storfilm och en Broadwaymusikal. Hur gestaltar man detta på en svensk teaterscen? Det är en fråga som inspirerar mig, säger regissören Rikard Bergqvist, som tidigare regisserat Trollflöjten bland annat, i ett pressmeddelande.

Sångerskan Viktoria Tocca spelar en av huvudrollerna. Hon vann förra året sju priser på galan Indie Music Channel Awards i Los Angeles.

Den andra huvudrollen spelas av Daniel Sjöberg som är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Förutom sina erfarenheter från teatern har Sjöberg också medverkat i filmer, bland annat i två Beck-filmer.

LÄS MER: Jöback sticker ut hakan på Ullevi

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik