Det ryktas om att Apple ska släppa en billigare Iphone. Då sänker konkurrenterna priset på sina mobiler. ”Det kommer att bli mer priskrig”.

Google har precis sänkt priset på sin Nexus 4 i USA. Mobilen blir nästan 700 kronor billigare. Det nya butikspriset blir 200 dollar, ungefär 1 300 kronor, för den billigaste modellen.

Nyheten om prissänkningen kommer bara veckor innan Apple väntas presentera nästa generations Iphone. Enligt flera källor kommer det att släppas två modeller, varav den ena, Iphone 5C, kommer att vara en budgetmodell. 

I Sverige har priset gått ner på några av höstens stora mobilsläpp, som Sony Xperia ZR och HTC One. För den sistnämnda har priset minskat med 700 kronor.
– Den har dykt rejält. Från sista maj till i dag har den gått från 5 300 till 4 600 kronor. Den har varken minneskort eller utbytbart batteri, så den är funktionsmässigt ganska lik Iphone, säger Erik Lorentz, kommunikatör på prisjämförelsesajten Prisjakt.nu.

Även om det fortfarande bara spekuleras om en billig Iphone tror han att det skulle innebära ett större fokus på mobiltelefoner i mellansegmentet.
– Det blir bra för konsumenten. Det kommer att att bli mer priskrig även på den lägre nivån. Nu finns det i toppen, men sprider sig kanske även till 4000–kronorsnivån. Då kanske du får lite fler funktioner för en lite billigare peng, om ryktena stämmer, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset