Ännu en gång har Postnord problem med att dela ut post.
Ännu en gång har Postnord problem med att dela ut post.

Flera har klagat på att Postnord har slutat att dela ut post på vissa orter i landet. Myndigheten Post- och telestyrelsen, PTS, tycker att det är illa.

Det är Post- och telestyrelsen, PTS, som har fått in ett tiotal klagomål från allmänheten om att Postnord som levererar post inte gör det längre, det skriver SvD Näringsliv. Klagomålen rör flera orter runt om i landet.

– Just att det är samma problem som är spritt över olika delar av landet är illavarslande, säger Joakim Levin, som är sakkunnig i ekonomisk analys på PTS, till SvD Näringsliv.

Levin säger även till tidningen att PTS kommer att kontakta Postnord om fallet.

LÄS MER: Damberg om Postnord: ”Mycket allvarligt”

Flera har kontaktat Svenska Dagbladet om ärendet. En skriver att posten bara delades ut en gång i veckan och en annan skrev till tidningen att de varit utan post i över en vecka.

Enligt Postnord kan orsaken vara personalbrist på grund av sjukfrånvaro och svårigheter att rekrytera personal i delar av landet. Men enligt postlagstiftningen är företaget skyldiga att dela ut post varje arbetsdag trots bristande bemanning.

LÄS MER: Postnord kan ha tappat bort miljontals brev

Det är inte första gången som Postnord har haft problem att leverera posten. I maj kom nyheten att miljontals brev kan ha försvunnit under 2016. Tidigare i år redovisade även företaget en miljardförlust vilket ledde till att tusentals anställda kommer tvingas sluta i Danmark de närmsta åren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om post