Agnes Wold ser inget problem med att låta ditt husdjur sova i sängen.
Agnes Wold ser inget problem med att låta ditt husdjur sova i sängen.

Det finns ingen anledning till att inte låta hunden sova i sängen. Det slog professorn Agnes Wold fast i SVT:s ”Skavlan”. ”Varför skulle man annars ha en hund?", undrade hon.

Bakteriologiprofessorn Agnes Wold ser det som sitt uppdrag att upplysa människor och avliva myter. För ett par veckor sedan gick hon till angrepp mot de som påstår att amning och alkohol inte skulle vara förenligt.

►LÄS MER: Läkaren: Därför ska du sova naken

På fredagskvällen var hon gäst i SVT:s ”Skavlan” och fick då frågor om huruvida det är hälsosamt att ha husdjur i sängen.

– Varför skulle man annars ha en hund? Om inte för att ha den i sängen, svarade hon på Fredrik Skavlans fråga och fortsatte:

– Det är ju så här. Hundarna har sina infektioner, vi har våra infektioner. Jag kan inte på rak arm komma på någon infektion som man får av sin hund. Om hunden har kennelhosta får ju inte du kennelhosta. Eller hur?

Agnes Wold förklarade sedan att bakterier och virus oftast är specifika för en djurart.

– Majoriteten av alla infektioner håller sig ju inom en art.

Bakteriologiprofessorn fick även frågor om bakterier i skägg, detta efter ett uttalande i Metro förra året om att slätrakade har mer bakterier i ansiktet än skäggiga. När det kommer till bakterier tycker Agnes Wold att det ofta slås upp för stora rubriker.

– Jag anser inte att det är något farligt med att ha hudbakterier, sa hon då till Metro.

LÄS MER: Vill du ha en god natts sömn? Sov med ditt husdjur

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Agnes Wold