Yrkesförare och bönder blockerade motorvägen till Calais för att förmå myndigheterna att stänga det jättelika migrantlägret.
Yrkesförare och bönder blockerade motorvägen till Calais för att förmå myndigheterna att stänga det jättelika migrantlägret.

Långa köer av lastbilar och traktorer blockerade motorvägen till den nordfranska hamnstaden Calais på måndagen. Demonstranterna kräver att det jättelika migrantlägret, som i folkmun kallas "djungeln", ska stängas.

Enligt motståndarna undergräver migranterna säkerheten och skadar den lokala ekonomin.

Lägret hyser mellan 7 000–9 000 migranter, som flytt från krig, fattigdom och förtryck och hoppas på att bygga en framtid i Storbritannien på andra sidan Engelska kanalen.

Migranternas ihärdiga försök att ta sig genom kanaltunneln till fots eller att smyga ombord på lastbilar i hamnen stör trafiken på den viktiga länken mellan Frankrike och Storbritannien. Andra invånare hävdar att kåkstaden drabbar ekonomin.

– Fler och fler av oss vill sälja våra licenser. Det är dött här, ingen kommer längre till Calais, säger en 46-årig taxiförare som kallar sig Raymond.

Thibault Camus/AP/TT
En grupp yrkesförare kräver att migrantlägret som går under benämningen "djungeln" ska stängas.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset