En av årets nya Hollywoodfruar, Sofie Prydz, är nervös över att se sig själv på tv men öppnar redan nu för att ställa upp i serien igen – dock inte i nästa års säsong då hennes schema på veterinärkliniken inte tillåter det i år. Pressbild.
En av årets nya Hollywoodfruar, Sofie Prydz, är nervös över att se sig själv på tv men öppnar redan nu för att ställa upp i serien igen – dock inte i nästa års säsong då hennes schema på veterinärkliniken inte tillåter det i år. Pressbild.

Sofie Prydz är en av årets nya "Svenska Hollywoodfruar". Men kan hon mäta sig med programmets starka profiler som Maria Montazami och Gunilla Persson? Det återstår att se. – De andra är så otroligt färgstarka, men jag är ganska vanlig, säger Sofie Prydz.

Hon har själv tittat på TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" i många år och hade därför en tydlig uppfattning av flera av deltagarna innan de möttes.

– Det var en jätteskum situation. Det var som att jag kände dem – men de hade ingen aning om vem jag är, säger Sofie Prydz till TT.

När det var dags för henne att bjuda in till lunch kunde hon använda sina förkunskaper.

– Då visste jag saker som retade upp vissa eller som gjorde andra glada och då tog jag till några moment för att ställa mig in lite extra hos en del, säger hon hemlighetsfullt.

"Måste släppa loss"

Sofie och maken Erik Prydz, dj:n bakom hits som "Call on me", flyttade till Los Angeles 2012. De bor precis nedanför den ikoniska Hollywood-skylten tillsammans med barnen Elliot och Leja, två hundar och två katter.

Hon har fått frågan om att ställa upp i programmet flera gånger tidigare men alltid tackat nej. Det har helt enkelt inte funnits utrymme för projektet.

– Jag kände inte att det skulle föra mig närmare mina mål att hålla på med tv och reality, säger Prydz.

Redo med skämskudden

Hennes fokus har istället legat på den egna veterinärkarriären och familjelivet. Men så sammanföll en lugnare lucka i kalendern med att hon återigen fick frågan under en Thanksgiving-fest och tackade ja.

– Dagen efter hade jag jättemycket ångest. Men sedan kände jag att "vad sjutton? Man måste ju få släppa loss lite också, inte bara vara så himla seriös".

Att titta på årets säsong blir alltså lite annorlunda för den trogna "Svenska Hollywoodfruar"-tittaren Prydz.

– Jag får plocka fram skämskudden. Jag kommer att titta en gång och sedan lägga det längst in i garderoben, säger hon med ett skratt.

Johnny Wohlin/TV3
Sofie Prydz har själv följt "Svenska Hollywoodfruar" på tv – och i år är hon en i gänget. "De var ganska exakt så som de är på tv. Sedan fanns det en del av dem som gjorde ett förvånansvärt gott intryck på mig. Bättre än jag hade trott", säger hon inför premiären. Ny för i år är även Elena Belle, tidigare känd som Natacha Peyre. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset