Fredrik "Fidde" Rosengren. Arkivbild.
Fredrik "Fidde" Rosengren. Arkivbild.

Fredrik "Fidde" Rosengren har aldrig varit i Israel.Men förbundskaptenen har koll på vad som väntar Sverige i ödesmatchen i Davis Cup-tennisen.– De har en galen publik, säger han.

Tidigt på söndag reser den ovanligt stora svenska truppen till Israel. Väl på plats ska förbundskapten Fredrik "Fidde" Rosengren testa olika formationer under träningarna för att hitta de bästa dubbelspelarna till nedflyttningsmatchen i Europa/Afrika-zonens grupp 1.

Vid sidan av gallringen, från sex till fyra spelare, väntar även ett annat jobb.

Rosengren, som den 28–30 oktober i Ramat Hashoron gör sin sista landskamp, måste se till att spelarna är förberedda på Israels högljudda och fanatiska fans.

– De tidigare kvalmatcherna vi har haft har i princip varit på hemmaplan. Det här blir något helt annat; utomhus, rätt långt borta, få svenskar på läktaren och det kommer bli ett jäkla liv på läktaren, säger han.

– Det kommer att bli tufft. Det gäller att vi ledare samlar in information om det som sker runt matcherna, så att vi är förberedda. Vi måste påverka det vi kan påverka, och man kan ju påverka så att inte spelarna blir chockade när publiken visslar mellan andra och första serven.

Dubbelspecialisten Robert Lindstedt är upptagen med spel i en annan turnering och är inte med i truppen. 39-åringen kan dock ansluta om han råkar ut för en tidig förlust. Truppen ska vara spikad den 27 oktober.

Sverige har ett bra facit i nedflyttningsmatcher. De tre senaste åren har DC-laget vunnit de avgörande matcherna för att få stanna kvar i divisionen: Danmark 2013, Lettland 2014 och Danmark 2015.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset