Puman avlivades efter attacken. Puman på bilden är inte den som attackerade pojken.
Puman avlivades efter attacken. Puman på bilden är inte den som attackerade pojken.

En 5-årig pojke vårdas på ett sjukhus i Denver efter att ha blivit attackerad av en puma. Attacken skedde fredagkväll nordväst om Aspen i Colorado rapporterar CNN.

Den femåriga pojken och hans bror lekte utomhus när puman gick till attack. När pojkarnas mamma hörde deras skrik rusade hon ut och drog puman bort från sin son uppger polisen för CNN.

Pojkens pappa larmade 911 medan han körde honom mot sjukhuset i Aspen Valley. Efter behandling i Aspen fördes femåringen till barnsjukhuset i Denver. Trots skador på ansikte, huvud och hals är pojkens tillstånd stabilt.

Mamman fick lindriga skador på sina händer och ben. Puman avlivades enligt polisen.

► LÄS MER: 2-åringen räddade sin mamma – med Facetime

Trots att det är vanligt med pumor i Colorado får invånarna sällan syn på dem. På hemsidan Colorado Parks and Wildlife ges tips på hur man ska agera vid en pumaattack. Ett av tipsen är att precis som pojkens mamma gå till motattack. Du kan då använd pinar, trädgårdsredskap eller dina bara händer. Att lägga benen på ryggen för att försöka springa ifrån puman är däremot ingen bra idé då puman kommer se dig som ett byte.

Att pumor går till attack mot människor är ovanligt. De senaste hundra åren har mindre än ett dussin skett i Nordamerika enligt siffror från Colorado Parks and Wildlife.

► LÄS MER: Kvinna attackerades av ko – dog

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset