Länken på Thåströms officiella facebooksida.
Länken på Thåströms officiella facebooksida.

Efter att Gunnar Axén (M) rasat mot att Ebba Gröns låt ”Beväpna er” spelats i Sommar i P1 kom en uppmaning på sångaren Joakim Thåströms officiella facebooksida: ”Beväpna er …”

Det var igår som den moderate riksdagsledamoten Gunnar Axén reagerade mot måndagens Sommar i P1 där poeten Athena Farrokhzad spelade Ebba Gröns låt ”Beväpna er”.

Texten i låten går bland annat ”ja dom tål lite bly i nackarna”, syftandes på borgerligheten och kungahuset.

Gunnar Axén skrev på Twitter att han slängde ut sin tv för att slippa finansiera public service genom tv-licensen. Han sa också till SVT att hans erfarenhet av Public Service i allmänhet och P1 i synnerhet är vänstervinklat.

I natt länkade Thåströms officiella facebooksida till en artikel om utspelet, med kommentaren ”Beväpna er …”.

– Jag tycker inte att det verkar vara en så klok uppmaning. Jag vet inte om vi vill ha ett samhälle där människor bär runt på vapen, säger Gunnar Axén när han får höra om inlägget.

– En det kallar det bildligt, men byt ut kungahuset och borgerligheten mot andra grupper i samhället; judar, muslimer, lärare. Det är ingenting jag tycker att man kan betala licenspengar för.

Gunnar Axén säger också att han personligen har lyssnat mycket på Thåström:

– Jag har lyssnat mycket på Ebba Grön, det finns låtar jag tycker är bra, men den här låten och texten tycker jag är helt vidrig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset