Under en tv-sänd frågesession med barn födda år 2000 och senare svarade en Rysslands president Vladimir Putin att han inte bestämt sig för om han någonsin ska sluta som president. Uttalandet, som sades med glimten i ögat, möttes av skratt och applåder.

I mars 2018 äger Rysslands kommande presidentval rum, och Vladimir Putin, landets president, förväntas att kandidera för ännu en sexårig mandatperiod. Men enligt en något skämtsam Putin, som varit president sedan 2012 och innan dess mellan 2000 och 2008, kan han komma att sitta mycket längre.

LÄS MER: Ryssland: Oacceptabla hot mot Syrien

Under en tv-sänd frågesession som ägde rum drygt en månad efter att tusentals unga ryssar demonstrerat mot honom och korruptionen i Ryssland, tog Putin frågor från barn födda efter år 2000, året han blev president. På frågan om vad han planerar att göra efter att han slutat som president svarade Putin att han inte bestämt sig för om han överhuvudtaget kommer att göra det.

– Jag har inte bestämt mig än om jag kommer att sluta som president, sa en leende Putin. Uttalandet möttes av applåder och skratt från publiken, skriver The Guardian.

Putin är dock formellt begränsad av Rysslands grundlag, som innebär att en president bara får sitta två mandatperioder i rad, varför Putin mellan 2008 och 2012 istället var landets premiärminister. 2008 förlängdes mandatperioderna från fyra till sex år.

LÄS MER: Rysk opposition mobiliserar mot korruptionen

Putin fick också frågor om vad han gillar att göra på sin fritid.

– Jag gillar att prata med mina vänner, att läsa historieböcker, att lyssna på musik och att hålla på med sport, sa Putin bland annat.

Putin berättade också att han nästan aldrig använt internet, men att faktumet att många använder pseudonymer på internet påminde honom om hur han när han arbetade för KGB använt falska identiteter.

Sessionen, som The Guardian beskriver som ett försök från Putin att framstå som ungdomlig, pågick i tre timmar och ägde rum vid en skola i Sochi som Putin öpppnat. Några hårdare frågor av den typen som brukar ställas under Putins årliga frågesessioner till folket ställdes inte.

Ryssland har i år varit präglat av stora demonstrationer med tiotusentals människor som kritiserat Putins styre och vad demonstranterna menar är ett samhälle som präglas av korruption. Tidigare i juni greps den oppositionella politikern Aleksej Navalnyj för att ha anordnat en demonstration utan tillstånd.

LÄS MER: Navalnyj nekas delta i ryskt presidentval

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Putin Ryssland