I ett medföljande brev står det att boken ska ses som en guide för Kremls värderingar och att alla politiker rekommenderas att läsa den.
I ett medföljande brev står det att boken ska ses som en guide för Kremls värderingar och att alla politiker rekommenderas att läsa den.

Vladimir Putin har många strängar på sin lyra. Nyligen släppte han en kalender för 2016 där han själv pryder årets alla månader och nu har han samlat alla sina bästa citat i en 400 sidor lång bok.

Boken med titeln ”Ord som förändrar världen” har skickats ut som en nyårsgåva till myndighetspersoner runt om i Ryssland enligt BBC News.

Totalt 1 000 personer, allt från privatpersoner till regionala guvernörer och parlamentsledamöter, har fått ta emot presidentens gåva som skickades ut av hans medhjälpare Vyacheslav Volodin skriver BBC och hänvisar till den ryska affärstidningen RBK.

► LÄS MER: Putin poserar i nästa års kalender

I ett medföljande brev skriver Vyacheslav Volodin att boken ska ses som en guide för Kremls värderingar och att alla politiker rekommenderas att läsa den.

Enligt bokens förord innehåller boken 19 av presidentens tal och i talen har citat som förutspått och pekat ut världshändelser markerats med fetstil.

– Vi har märkt att allt som Putin säger i viss uträckning blir till sanning. Hans ord kan beskrivas som profetiska, säger Anton Volodon som sägs vara hjärnan bakom boken till RBK.

Kreml har däremot försökt distansera sig från boken och historikern Nikolaj Svanidze jämför den med Maos lilla röda från 1960-talets Kina och talar om en ”asiatisk tradition”.

– Länder med auktoritära regimer försöker alltid publicera sina ledares mest skimrande uttryck, även om dessa uttryck inte är så skimrande, säger historikern enligt TT. 

► LÄS MER: Obama och Putin ska utplåna Islamiska staten – tillsammans

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik