Stacked med svenskarna Johan "Toxjq" Quick och Pelle "fazz" Söderman är i final i sacrifice-turneringen.
Stacked med svenskarna Johan "Toxjq" Quick och Pelle "fazz" Söderman är i final i sacrifice-turneringen.

Stacked med svenskarna Johan "toxjq" Quick och Pelle "fazz" Söderman är i final efter en överraskande vinst i en spännande semifinal.

Det var veteranerna mot ynglingarna i kampen om den sista finalplatsen i Quake Champions sacrifice-turnering. Och den här gången skulle det visa sig att gammal och vis skulle vara de vinnande egenskaperna. De unga talangerna i Team 2z axlade favoritskapet på förhand, men svensklaget Stacked kom att överraska alla.

Efter varsin karta bäddade Ruins of Sarnath för att bli en riktig rysare. Och det var precis vad det blev. Stacked tog snabbt hem första ronden. I andra var det ombytta roller och Team 2z kvitterade.

LÄS MER: Här är Dreamhack Winters populäraste Counter strike-lag

Det här är team stacked

James ”2GD” Harding, Storbritannien
Johan ”Toxjq” Quick, Sverige
Pelle ”fazz” Söderman, Sverige
Richard ”noctis” Gansterer, Österrike

LÄS MER: Toxjq efter rysar-kvarten: ”Visste att det skulle vara på håret”

Allt skulle avgöras i den tredje och sista rond. Själen bollades fram och tillbaka mellan lagen och sakta med säkert byggde de båda på sin procent. Team 2z tog sig upp på 99 procent först och Stacked hamnade i ett pressat läge. Då steppade svensken Johan ”toxjq” Quick upp rejält och genom att få fatt på quaden kunde laget jämna ut ställningen till 99–99.

Själen for fram och tillbaka mellan lagen utan att ge någon av dem chansen att avsluta. Till slut lyckades dock veteranerna återigen med fokus på Quick att både få fatt på själen och försvara sin obelisk tillräckligt länge för att stänga matchen till publikens jubel.

För Johan ”toxjq” Quick väntar även semin i duel-turneringen för chans på dubbelfinal under Dreamhack Winter.

MISSA INTE: Se de bortklippta missarna från första säsongen av Esport-tv 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset