Svarta hål, hjärnan, fiskar och kometer – hur bra koll har du på vetenskap? Gör Metros test och få svar!

Mellan den 8 och 19 maj anordnas den årliga Vetenskapsfestivalen i Göteborg – ett mecka för dig som är vetgirig! Årets tema är tillit och som alltid när det gäller Vetenskapsfestivalen – som är gratis – finns det något för alla i familjen bland de 300 programpunkterna. Du kan till exempel gå på debatt med kända professorn Agnes Wold, som reder ut vad som är vetenskap och vad som inte är det, lära dig om självkörande bilar, lyssna på samtal om psykisk ohälsa bland unga, lära dig massor om nya tekniker ända ner på molekylnivå och få koll på den senaste forskningen inom en rad olika områden. Du kan också gå på podcastparty, fika med en forskare och göra massor med experiment på Experimentverkstaden.

Värm upp inför Vetenskapsfestivalen genom att göra Metros vetenskapsquiz!

 

Fakta: Vetenskapsfestivalen

Vad: Vetenskapsfestivalen i Göteborg.
När: 8–19 maj.
Pris: Gratis.
Om Vetenskapsfestivalen: Anordnas årligen sedan 1997 och besöks av cirka 70 000 personer varje år. Festivalen blandar vetenskap och kultur på ett lättillgängligt och spännande sätt. I år finns cirka 300 programpunkter att välja mellan.

Läs mer om Vetenskapsfestivalen och se årets program här!

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om vetenskap Quiz