8 av pojkarna har räddats och behandlas nu på ett sjukhus i Chiang Rai.
8 av pojkarna har räddats och behandlas nu på ett sjukhus i Chiang Rai.

Det har gått drygt två veckor sedan pojkarna blev instängda i Tham Luang-grottan i Thailand. De åtta som kommit ut har nu tagits till sjukhus, där några fått möta sina föräldrar.

Räddningsaktionen fortsätter vid grottan i Chiang Rai, där de fyra pojkarna och tränaren förväntas bli räddade under dagen. Samtidigt har de åtta pojkar som kommit ut nu genomgått flera undersökningar på Chiang Rai Prachanukroh sjukhuset, skriver The Guardian.

Bland annat har de fått göra blodprover, lungröntgen, hjärt- och ögontester och mentala tester. De har också ordinerats antibiotika och vaccin mot rabies. Samtliga bär också ljusskyddande glasögon, eftersom de blivit ljuskänsliga efter den långa tiden i grottans mörker.

LÄS MER: Åtta pojkar räddade ur grottan efter två veckor – detta har hänt

Pojkarna har tappat i vikt och en ska ha skadat vristen. Gruppen som kom fram senare ska också ha haft mycket låga kroppstemperaturer. Men enligt läkarna ska pojkarna må relativt bra. De uppges kunna prata och har en god aptit.

Under morgonen ska de ha bett om att få choklad och bröd, vilket sjukhuset gick med på.

– Läkare har behandlat pojkarna och nu mår alla okej och är glada. De pratar normalt och har ingen feber. Vi började ge dem ’medicinsk mat’ den här morgonen, berättar folkhälsoministern Jesada Chokedamrongsuk under en pressträff på sjukhuset.

LÄS MER: Han dyker för att rädda fotbollslaget ur thailändska grottan

Under måndagen fick de fyra pojkar som först räddades ur grottan även träffa sina föräldrar. Eftersom pojkarna kan ha de dragit på sig infektioner i grottan, fick mötet ske bakom en glasvägg på sjukhuset.

De fyra andra pojkarna förväntas få möta sina föräldrar under dagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Thailand sjukhus