Liten hjälte har blivit stor hjälte. För 30 år sedan räddade barnläkaren Michael Shannon livet på en nyfödd – nu var det dags att tacka.

Shannon körde på motorvägen i Kalifornien när han blev påkörd av en SUV. Hans egen bil hamnade under SUV:en. Michael Shannon satt fast i bilen, som började brinna, rapporterar KTLA 5 i Kalifornien.

När räddningstjänsten kom till platsen hade elden spridit sig till förarens ben men de kunde med hjälp av plåtsax och brandsläckare få loss honom i tid. 

Bland de som räddade honom fanns Chris Trokey, som följde med till sjukhuset. Trokey berättade för Shannon att han själv hade blivit räddad till livet när han föddes och bara vägde 1,5 kilo. Om det inte var för en läkare som stannat med honom dygnet runt hade han inte överlevt. 

Det var då det gick upp för de båda männen. Läkaren var Michael Shannon och spädbarnet han räddat hade vuxit upp till att bli livräddare. 

– Det är fantastiskt att se alla växa upp men att en kommer tillbaka in i ditt liv en dag när du verkligen behöver det är helt otroligt, säger Shannon till KTLA 5. 

Nu har de båda männen tillsammans medverkat i en insamling för barncancer med förhoppning att förutom varandras liv även kunna rädda andras. När Trokey gick till barnläkaren med sin egen son föll valet självklart på Michael Shannon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset