Mannen som var inblandad i olyckan eftersöktes med helikopter fram till klockan 20.54 när man kunde sikta en person i vattnet. Arkivbild.
Mannen som var inblandad i olyckan eftersöktes med helikopter fram till klockan 20.54 när man kunde sikta en person i vattnet. Arkivbild.

Ett par på en kapsejsad katamaran kunde räddas efter en stor räddningsinsats i Vänern, rapporterar Värmlands Folkblad. Mannen och kvinnan hittades efter att ha varit i vattnet flera timmar.

Larmet om den befarande båtolyckan i höjd med Örö hamn utanför Säffle kom strax efter klockan 20.

Enligt Christer Haglund, på Sjöfartverkets sjö- och flygräddningscentral, kapsejsade katamaranen en kilometer från stranden.

– Det blåste en hel del på Vänern i dag så de har kapsejsat på grund av vinden, det är inte så ovanligt att det händer. Sedan ska de ha drivit iväg en bra bit ut i vattnet, säger Christer Haglund till VF.

När räddningstjänst kom till platsen hade katamaranen drivit ut minst sex kilometer från land. Kvinnan hittades hängandes i båten och beräknas ha varit i vattnet i omkring två timmar.

Mannen eftersöktes med helikopter och kunde hittas i vattnat strax före klockan 21. Han hade olyckan försökt simma in mot stranden. Han fördes till sjukhus i Karlstad, kontaktbar men nedkyld och chockad.

– Han blev lugnad när vi berättade att det var bra med kvinnan. Det måste ha varit några skräckfyllda timmar för dem när de både försökt hålla sig vid liv samtidigt som de varit oroliga för varandra, säger Christer Haglund till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset