Över 1000 personer deltar i räddningsarbetet.
Över 1000 personer deltar i räddningsarbetet.

Räddningsarbetet i Italien fortsätter efter att en motorvägsbro kollapsat under tisdagen. Minst 38 personer har dött, varav tre är barn mellan åtta och 13 år gamla.

35 bilar och lastbilar föll 45 meter ner när bron rasade. Runt 250 brandmän har under natten till onsdagen letat efter överlevande bland rasmassorna i den nordvästra italienska byn Genua, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Man har använt sig av bland annat hundar och klätterutrustning för att försöka komma åt personer som sitter fastklämda mellan rasmassorna.

Enligt AFP pågick ett underhållningsarbete av bron när den brakade ihop.

 LÄS MER: Motorvägsbro har rasat i Italien – flera döda

Räddningsarbetet fortsätter efter att en bro kollapsade i Italien. Foto: IBL.

”Har inte gett upp hoppet”

Förutom 250 brandmän har även runt 1000 personer, allt från privatpersoner till organisationer, mobiliserats för att hjälpa till med räddningsarbetet

– Vi har inte gett upp hoppet. Vi har redan räddat tiotals personer från rasmassorna. Vi kommer att jobba dygnet runt tills vi räddat det sista offret, säger en av brandmännen till AFP.  

LÄS MER: Familj omkom i svår trafikolycka i Italien

Man använder både hundar och klätterutrustning för att hitta offren. Foto: IBL.

Varnade för bron redan 2016

Vad exakt som har orsakat kollapsen är fortfarande oklart, men Antonio Brencich, professor i byggteknik vid universitetet i Genua, varnade redan 2016 för att bron var felkonstruerad, rapporterar Corriere della Sera.

– Morandibron är ett ingenjörsmisslyckande. Förr eller senare måste den bytas ut. Jag vet inte när. Men det kommer att finnas en tid då underhållskostnaden blir högre än ersättningen, sa han i en intervju 2016.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om italien