Bara för att det ryker betyder det inte att det brinner.
Bara för att det ryker betyder det inte att det brinner.

På bara några timmar kom flera samtal in till räddningstjänsten i Östra Götaland om misstänkta bränder som visade sig vara något helt annat – matlagning med extra mycket rök, skriver Corren.

Os från matlagning och rök från en kolgrill är två av de ”bränder” som räddningstjänsten i Östra Götaland fått ta emot samtal om den senaste tiden, rapporterar Corren.

Och det slutar med de två fallen. Det är många som ringer in och rapporterar misstänkta bränder till Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG, som sedan visar sig handla om någonting helt annat –exempelvis matlagning. Räddningstjänsten åker ut och kontrollerar de rapporterade misstänkta bränderna, men det blir många utryckningar i onödan om man inte är säker på sitt samtal.

►LÄS MER: Räddningstjänsten: Skriv inte till oss på Facebook när det brinner i ditt hem

Det har nu blivit ett så pass stort problem att man gått ut med en allmän begäran att folk bör dubbelkolla innan de hör av sig.

I ett meddelande till allmänheten skriver Räddningstjänsten Östra Götaland: "Vi på RTÖG är väldigt tacksamma och glada att allmänheten är observanta och vill ha ett tryggt och säkert samhälle, genom att varna och påkalla hjälp när olyckor sker. Vi skulle dock önska att man försöker undersöka vad det är som kan ryka/brinna när man beslutar sig att ringa in till 112.".

►LÄS MER: 7 korvar du inte får missa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset