Owe Thörnqvist och Loreen kommer skapa rubriker, tror Svensktoppens programledare Carolina Norén.
Owe Thörnqvist och Loreen kommer skapa rubriker, tror Svensktoppens programledare Carolina Norén.

Några stora överraskningar och en artistmix som kommer skapa stora rubriker. Så lyder experternas dom över artisterna i Melodifestivalen.

Ronny Larsson är redaktör på tidningen QX och en av experterna bakom bloggen "Schlagerprofilerna". Han tycker att nästa års startfält har flera spännande namn, särskilt bland de yngre deltagarna.

– The Fooo Conspiracy är ett superintressant val, det känns som ett stort svenskt namn som man verkligen ville se i Mello. Benjamin Ingrosso är också helgjuten och flera starka artister från förra året återvänder, som Robin Bengtsson och Mariette, säger han och tillägger:

– Det är en bra mix tillsammans med veteraner som Roger Pontare och Charlotte Perrelli, men de är nog med mer för att visa upp sig för tittarna snarare än för att vinna eller att få en hitlåt.

Stora förväntningar

Carolina Norén, programledare för Svensktoppen i P4 och Melodifestivalens radiokommentator, blir överraskad av Loreens medverkan.

– När man vinner så stort och brukar man hålla sig undan och bli en legendar. Nu blir hon sin egen största fiende, eftersom hon har så stora förväntningar. Men det är kul, hon är en underbar artist, säger hon.

Startfältet kommer skapa stora rubriker, tror Norén.

– Det är ju stora personligheter som är med. Owe Thörnqvist brukar alltid säga vad han tycker och Loreen är ju väldigt speciell. Sedan har vi uppståndelsen kring The Fooo Conspiracy och De Vet Du gör väl en nakenchock.

"Var bakvänt kreddigt"

Göteborgs-Postens nöjesreporter Johan Lindqvist blir inte lika upphetsad.

– De flesta namnen är ganska väntade. För ett antal år sedan var det lite bakvänt kreddigt att vara med i Melodifestivalen, men det peakade med The Ark. De senaste åren har de styrt fokus till dokusåpastjärnor, youtubers och några gamla trotjänare, säger han.

– Det som förvånar är hur snabbt The Fooo hamnade i Melodifestivalen. De har ju jobbat hårt för en internationell karriär.

Stina Stjernkvist/TT
The Fooo Conspiracy är ett intressant namn, tycker Ronny Larsson på tidningen QX.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset