Metros reporter Kristian Borglund: "Ja, det här är mer jag. Grym känsla!" Stilcoachen Evelina Grandell Rosenlund: "Nu visar du respekt och får trovärdighet – och är jättsnygg!".
Metros reporter Kristian Borglund: "Ja, det här är mer jag. Grym känsla!" Stilcoachen Evelina Grandell Rosenlund: "Nu visar du respekt och får trovärdighet – och är jättsnygg!".
Gustav Gräll

Kristian fick också en alternativ stil om han skulle söka jobb inom finanssektorn.

Spelar kläderna roll i karriären?  Avgör själv  Här ser du mig i två versioner – en bild tagen INNAN och en EFTER stilcoachens ingripande.

Så vad tror du, kära läsare? Är denna makeover en karriärgynnare?

Uppgraderingen av min garderob från "bekymmersfri-t-shirt-och-någon-sporadisk-kavaj" till så kallad "avslappnad Oxfordstil" innebär nyinvesteringar som svider i plånboken – men mer svidande är min smått trotsliga inställning:
"Jag vill bli uppskattad för den jag är och vad jag gör, inte för att jag bär en viss sorts kläder."

Stil- och managementcoachen Evelina Grandell Rosenlunds kommentar:
– Visst kan man tänka så, men på vems bekostnad blir det?

Hon anlitas av chefer, advokater, egenföretagare och andra som vill hitta sin egen karriärstil. Nu har även jag genomgått hela stilprocessen, förutom färganalysen.

Hon tog mina mått, utforskade min personlighet och frågade vilka jag har kontakt med i min roll som journalist och föreläsare. Sedan gav hon sig ut i butikerna i jakt på "min" stil – innan jag fick prova och känna efter.
 – Den egna stilen handlar inte bara om att följa trender och är inte så beroende av modet. Det handlar i stället om att hitta en viss stil, en som känns bra, och som tar hänsyn till ens egen kroppstyp och personlighet och som ger förtroende i de sammanhang man rör sig inom.

Tre tips från stilcoachen

Utgå från din kroppstyp
"Män har tre olika kroppstyper, kvinnor nio. Välj en stil som passar din kroppstyp, då blir du både snyggare och stiligare. Acceptera också din ålder och de eventuella förändringar som har skett i din kropp för att få en stiligare look."

Våga upptäcka din stil
"Din stil kan uttrycka din personlighet, om du vill det. Då skapas mer kongruens mellan vad du visar upp och vem du är, och det bidrar till en högre trovärdighet. Du får större möjligheter att påverka vid det första intrycket."
    
Ta hänsyn till din bransch
"Man vinner inget genom att sticka ut för mycket med sin personliga stil i
affärssammanhang. Det är snarare tvärtom. Det som räknas på jobbet är just din kompetens och det är du som ska bära upp din stil, inte tvärtom."

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset