Ett äldre par hittades mördade i en villa i Mantorp förra sommaren.
Ett äldre par hittades mördade i en villa i Mantorp förra sommaren.

Den 24-årige man som åtalades för dubbelmordet i Mantorp är skyldig, enligt tingsrätten. Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan domen faller.

”Tingsrätten finner att övertygande bevisning föreligger att NN har gjort sig skyldig till mord i två fall och bedrägeri”, enligt dokument från Linköpings tingsrätt. Mannen, en 24-årig småbarnspappa, ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, vilket SVT har rapporterat om. Orsaken är att klarlägga om han hade en allvarlig psykisk störning vid brottstillfället.

Den 12 juni hittades ett äldre par mördade i sin vill i samhället Mantorp i Östergötland. Mannen och kvinnan hade tejpats och knivskurits, och båda momenten ansågs ha varit dödande.

LÄS MER: Ska ha bundit och dödat äldre par – nu åtalas 24-årige småbarnspappan

Den 24-årige mannen greps i mitten av september. Mannens dna säkrades på brottsplatsen, och hans fingeravtryck fanns på offrets mobiltelefon.

Under rättegången berättade mannen att han befunnit sig på platsen, tejpat paret och även tagit ut 15 000 kronor från parets bankkonto. Dock påstod han att två män tvingade honom att utföra handlingarna och att paret levde då han lämnade villan.

LÄS MER: Misstänkte dubbelmördaren pekar ut andra: ”Var inte jag som dödade dem”

– Konsekvensen var att två människor blev mördade. Det har jag enorma samvetskval för, och det kommer jag alltid ha, har han sagt enligt SVT.

Han har även påstått att han inte vill namnge männen på grund av rädsla för repressalier. Flera personer har vittnat om att mannen tidigare berättat att han fantiserade om att döda.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset