Mannen dömdes för att ha rånat 10 bensinstationer och spritbutiker. Under rättegången skyllde han på sin onda tvilling.

34-åringen hävdade bestämt att han inte var skyldig till något av de brott han åtalades för. I stället skulle det vara hans onda tvilling som genomfört rånen.

Under hösten 2012 genomfördes totalt 11 rån i Lehigh Valley, i amerikanska delstaten Pennsylvania. Många fångades på övervakningsvideo och som en del av sitt försvar skyllde 34-åringen på en dubbelgångare.

– Alla har en tvilling. Likhet är inte detsamma som kriminalitet, sa han bland annat under rättegången, enligt The Morning Call.

►LÄS MER: Lasse, 47, stoppade rånare med hjälp av sin motorcykel

Mannen valde att försvara sig själv, men hade inte särskilt stora framgångar då han i slutändan dömdes till 60 år fängelse, för 10 av rånen. Under rånen användes någon form av luftpistol eller soft air gun, något som fick domaren att förklara att han hade tur som inte blev skjuten själv.

– Jag är nästan förvånad över att du inte möttes av ett hagelgevär mot ansiktet, sa domare Kelly L. Banach under rättegången.

På grund av att 34-åringen flydde på cykel har han fått smeknamnet cykeltjuven. Han greps redan i december 2012 men fick sin dom på måndagen efter en månads rättegång. Även om juryn överlade i fyra timmar fanns det inget tvivel hos domare Kelly L. Banach att det var 34-åringen, inte någon ”ond tvilling”, som låg bakom brotten.

– Det skulle ha tagit mig lika lång tid som det tar att skriva ordet ”skyldig” på ett papper. Det finns absolut inget tvivel hos mig om att du är gärningsmannen, sa hon efter att domen förkunnats.

►LÄS MER: Mannen hade inga kontanter – tvingades swisha till rånaren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott