Kvinnan utsatte grannarna för lång och omfattande luktstörning, enligt Hyresnämnden,
Kvinnan utsatte grannarna för lång och omfattande luktstörning, enligt Hyresnämnden,

En äldre kvinna i Karlstad vräks från sin lägenhet sedan grannar klagat på röklukt i husets trappuppgång. Beslutet i Hyresnämnden kommer sedan flera av husets övriga hyresgäster hotat med att flytta, skriver Hem & hyra.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, rökte enligt uppgift flera gånger om dagen vid husets entré med porten öppen. Enligt den privata hyresvärden fick det trappuppgången att lukta så mycket rök att grannarna hotade värden med att flytta, skriver Hem & Hyra. Grannarna uppger också att de varit rädda för bränder i huset då en av kvinnans soffkuddar fattade eld förra året, troligen på grund av en cigarett.

Hyresvärden gick till Hyresnämnden med grannarnas klagomål och framhöll att kvinnan fått flera varningar sedan 2013, men ändå inte ändrat sitt beteende.

Kvinnan sa i sin tur att hon rökt vid entrén eftersom hyresvärden hänvisat henne dit då hon inte längre fick röka på sin balkong. Kvinnan sägs ha dålig syn, och hon sade sig lämna dörren öppen eftersom hon hade svårt att få upp den när den var stäng.

Hyresnämnden ställer sig på grannarnas sida och skriver i sitt beslut att kvinnan utsatt grannarna för lång och omfattande luktstörning på ett sätt som inte kan tålas och att det inte hjälper att hon är äldre och har dålig syn, skriver Hem & Hyra.

LÄS MER: Lagrådet säger nej till rökförbud

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset