Per-Erik Rönnestrand. Arkivbild.
Per-Erik Rönnestrand. Arkivbild.

Den förre förbundskaptenen i skidor, Per-Erik "Peken" Rönnestrand, byter sport. Han ska nu leda kanotlandslaget.– De aktivas behov är desamma, oavsett sport. Att se till de aktivas behov kan jag bidra med, säger han.

Kanotförbundet organiserar om i landslagsledningen. Man ersätter förbundskaptenen Martin Hunter med Rönnestrand, som i sin tur får två landslagstränare vid sin sida.

Det nya ledarskapet välkomnas av kanotstjärnan Petter Menning, som riktar skarp kritik mot Hunter.

– Han har inte velat lyssna överhuvudtaget på oss aktiva vad vi tyckt eller velat göra. Så det är nog inte så svårt att få det att bli bättre, säger Menning till Radiosporten.

– Jag tror inte Martin Hunter har mått bra av att vara både förbundskapten och tränare. Jag tror det blir bättre nu när man delar på rollerna.

Rönnestrand säger till TT att hans roll blir att få ihop laget, vara den som håller i strukturen och laguttagningar.

– Det är jag som ska se till att det finns bra tränare och fysioteam, nutrionist, mental tränare och så vidare. Jag har jobbat med elitaktiva och varit på mästerskap och OS.

Han är tjänstledig ett år från sitt jobb som distriktschef på Jämtland-Härjedalens idrottsförbund.

– Därefter vill jag att man utvärderar det från alla håll. Känner man att vi är på rätt väg, då kör vi på. Är vi inte det, då ska jag inte vara kvar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset