RnB-drottningen Beyoncé släppte redan 2008 låten "Diva".
RnB-drottningen Beyoncé släppte redan 2008 låten "Diva".

Om du är rik och känd kan du få allt du ber om – och bete dig lite hur som helst. Åtminstone tycks en del kändisar ha fått den uppfattningen. Här är fem kändisar som ger benämningen ”diva” flera tänkbara ansikten.

Richard Shotwell / AP / TT

Justin Bieber.

Matt Sayles / AP / TT

Kanye West.

Kin Cheung / AP / TT

S upermodellen Naomi Campbell.

Scott London / Alamy

Och påstådda frukostdivan Anne hathaway.

Skådespelerskan Anne Hathaway tycks vara en riktig frukostdiva. Under en inspelning för en japansk reklamfilm ska hon nyligen ha beställt pocherat ägg och en engelsk muffin med avokado och missnöjt skickat tillbaka äggen – inte bara en utan fyra gånger. Det var nämligen så många gånger det krävdes innan hon blev nöjd, enligt amerikanska TMZ.

Men hon är långt ifrån ensam om att ställa höga krav på sin omgivning. Metro listar här fyra andra kändisar vars divalater skapat rubriker.

► LÄS MER: Måns Zelmerlöw: Ångest att discohångla när man är kändis

Beyoncé Knowles

Världsartisten Beyoncé, eller Queen B som hon även kallas, vet sitt värde – och är inte rädd att kräva vad hon anser sig förtjäna. I samband med en spelning i Globen i Stockholm 2013 läckte hennes kravlista, så kallade rider, med särskilda önskemål ut. Enligt Expressen ska hon bland annat ska hon ha krävt totalt fotoförbud och märkliga saker som nya toalettstolar, rött toalettpapper, vatten som höll exakt 21 grader och titaniumsugrör till ett värde av nästan 7000 kronor och handkarvade isbollar till efter showen. 

Justin Bieber

Artisten och flickidolen Justin Bieber är känd för sitt struliga beteende och sina många utspel. Förutom att i tid och otid fälla arroganta kommentarer har han även spottat på fans och tvingat sina livvakter att springa efter honom under en tur på skateboard i samband med en spelning i Peking, Kina.

Kanye West

Hip hop-stjärnan Kanye West har gjort arrogans till något av en konstform. Ett av många exempel på när han krävt det där lilla extra – och lite där till – var när han inför ett framträdande i BBC-programmet "Later with Jools Holland" chockade personal genom att be dem stryka hela mattan i hans omklädningsrum. Enligt radaronline.com ska han också ha insisterat på att allt rummet, såväl inredning som blommor, skulle gå i vitt. 

► LÄS MER: Här är kändisarna vi helst bor granne med

Naomi Campbell

Den brittiska supermodellen Naomi Campbell är vida känd för ett divigt beteende och sitt heta temperament. I augusti i år dömdes hon av italiensk domstol till sex månaders fängelse efter att även hon råkat i klinch med en kändisfotograf och skadat hans öga i samband med att hon slog honom i ansiktet med en handväska. Händelsen ska ha ägt rum på Sicilien 2009, enligt kändisskvallersajten perezhilton.com.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset