Rickard ”Secretly” Olofsson i svenska laget Chaos.
Rickard ”Secretly” Olofsson i svenska laget Chaos.

Att skaffa en karriär som esportproffs kan verka hopplös. Här ger Chaos-spelaren Rickard ”Secretly” Olofsson sina bästa tips på att lyckas i Rainbow Six.

Tidigare har Metro Esport rapporterat om att Rainbow Six-scenen skriker efter svenska spelare. Därför får du här några handfasta tips av Chaos-spelaren Rickard ”Secretly” Olofsson på hur du ska göra för att ha störst chans att ”go pro” i spelet.

1. Var målinriktad och kämpa på

”Det viktigaste är att aldrig ge upp utan att göra ett namn för sig själv i ett lag. Det spelar ingen roll om det är ett stort eller litet lag. Man måste bara cementera sig i det laget för till slut så kommer någon att upptäcka att du har funnits i scenen väldigt länge, att du spelat länge och att du har mycket erfarenhet. När du väl får chansen att hoppa in någonstans eller gå till ett bättre lag, ta den chansen!”

LÄS MER: Rainbow Six-scenen skriker efter svenska spelare

2. Var social och skaffa kontakter

”Ha många krokar ute, prata med många och var social. Det är också väldigt viktigt för det är så man knyter kontakter till andra lag och andra spelare. Då kan man klättra lite grann undan för undan på den här stegen upp till toppen. Det är så man måste behöva tänka.”

3. Jobba på ditt teamwork

”Att kommunicera med sina lagkamrater och att helt enkelt kunna vara en bra lagkamrat. Någon som inte blir arg lätt, någon som är tydlig och någon som är kul att ha runtomkring sig. Det är alltid lättare att ta in någon i ens lag som kanske skämtar mycket eller som bara sprider god stämning.”

Måndag 11 februari börjar Six Invitational där världens bästa Rainbow Six-lag gör upp om titeln. Där kommer inte Rickard ”Secretly” Olofsson spela, men väl svensken Fabian ”Fabian” Hällsten. 

LÄS MER: Esporten smyger sig in i SM-veckan från oväntat håll


Annons:


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset