Malmös Erdal Rakip (höger) jublar tillsammans med Anton Tinnerholm (mitten) och Alexander Jeremejeff efter sitt sena avgörande mot Elfsborg.
Malmös Erdal Rakip (höger) jublar tillsammans med Anton Tinnerholm (mitten) och Alexander Jeremejeff efter sitt sena avgörande mot Elfsborg.

Malmö FF var på väg att tappa mark i guldstriden.Inhopparen Erdal Rakip ville annorlunda.– Jag hade tankar på att avgöra, säger 20-åringen efter segermålet i den 90:e minuten hemma mot Elfsborg (1–0).

I den 90:e minuten fick Malmö FF-mittfältaren Erdal Rakip bollen i högerkanten av ett välbefolkat offensivt straffområde. Han vände bort en motspelare, innan han fräckt dribblande sig emellan två Elfsborgsspelare och drog in segermålet med vänstern i bortamålvakten Kevin Stuhr Ellegards bortre hörn.

– Jag hade redan bestämt mig för att vända upp en spelare, sedan kommer det två spelare till. Jag satte den mellan benen på försvararen – den luckan såg jag, säger han och skrattar.

"Kan avgöra serien"

Inhopparen firade med att dra av sig tröjan – och fick därmed en varning.

– Gör man mål i 90:e minuten måste man ta av sig tröjan, säger 20-åringen, som kom in i den 74:e minuten, med ett leende.

Segern gör att MFF är två poäng efter serieledande IFK Norrköping – vid oavgjort mot Elfsborg hade avståndet varit fyra poäng.

– De här tre poängen kan avgöra serien, säger Erdal Rakip.

MFF-tränaren Allan Kuhn hade inga tankar på tabelläget när hans manskap jagade ett segermål.

– Vi funderar inte så mycket på Norrköping. Norrköping vinner alla sina matcher, tyvärr. Vi försöker hänga på så bra vi kan och det tycker jag att vi har gjort, säger Allan Kuhn.

Trots att MFF avslutade med tio man sedan försvararen Behrang Safari fått kramp och alla byten var gjorda gick hemmalaget för segern i slutskedet.

– Vi chansade lite, men det känns ändå som att vi har ett extremt bra tryck på dem även om vi är en man mindre, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Tunga skador

Malmö drabbades av två skadesmällar mot Elfsborg. Redan i paus tvingades poängkungen Magnus Wolff Eikrem (4 mål och 15 framspelningar) ge upp (fotskada) och efter en dryg timme linkade mittbacken Kari Arnason av. Dessutom är innermittfältaren Enock Kofi Adu avstängd i Skånederbyt hemma mot Helsingborg på söndag.

– Vår breda trupp kommer att visa sig nu, säger Markus Rosenberg.

Den 16 oktober drabbas toppduon samman i Norrköping. Förutom Helsingborg har Malmö ett bortamöte med Häcken innan toppmötet. Norrköping har Djurgården (hemma) och AIK (borta) innan dess.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset