Erdal Rakip var besviken.
Erdal Rakip var besviken.

Malmö FF-kollektivet föll ihop hemma mot Östersund.Skåningarna har dock fortfarande ett grepp om SM-guldet.– Det är inte så att någon har dött – vi leder fortfarande serien, sade Erdal Rakip efter 0–3-smällen på hemmaplan.

Med Malmö FF-ögon är sämsta scenariot att laget leder allsvenskan med fyra poäng med tre matcher kvar att spela om både IFK Norrköping (Falkenberg hemma på söndag) och AIK (IFK Göteborg borta på måndag) vinner sina matcher.

– Vi får se hur det blir. Det finns inga enkla matcher i serien, sade mittfältaren Erdal Rakip, som inte trodde att spelarna drabbats av guldfrossa.

– Nä, det tror jag inte. Östersund spelade bättre än vad vi gjorde. De vågade rulla boll på Swedbank och gör det tillräckligt bra.

Mittbacken Kari Arnason:

– Det var jobbigt. Utklassade av ett lag i den tabellpositionen. Vi kan gömma oss bakom många ursäkter, men det här var bara dåligt, sade islänningen.

Mot Falkenberg på onsdag saknas den avstängda trion Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Yoshimar Yotún samt skadade lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Jag är väldigt glad att Jo Inge Berget är tillbaka (avstängd mot Östersund) Vi måste omgruppera oss och tänka över hur vi spelar. För det här var bara pinsamt, sade Arnason.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset