Nära att bli syndabock – men Sergio Ramos blev till slut en av de stora matchvinnarna när Real Madrid vann den europeiska supercupen.
Nära att bli syndabock – men Sergio Ramos blev till slut en av de stora matchvinnarna när Real Madrid vann den europeiska supercupen.

20-årige Marco Asensio gav Real Madrid en drömstart – med ett drömmål.Men det var veteranen Sergio Ramos som räddade den europeiska supercup-titeln till Real Madrid, efter att först ha orsakat en straff mot moderklubben Sevilla.

Mötet mellan Champions League-mästarlaget och vinnaren av Europa League har de senaste tre åren varit helspanskt – i år ställdes Real Madrid mot Sevilla i Trondheim.

Det var ett Real Madrid utan en handfull stjärnor i startelvan: ingen Gareth Bale och ingen Cristiano Ronaldo.

Men det var en av de tänkta tronarvingarna, den 20-årige talangen Marco Asensio, som klev fram i deras frånvaro. Efter drygt 20 minuter drog han i väg ett riktigt kanonskott med vänsterdojan. Bollen seglade upp i krysset och Real Madrid hade fått en drömstart.

Sevilla skulle dock hinna kvittera innan paus, och i den 72:a minuten fick Europa League-mästarlaget straff sedan Sergio Ramos dragit ner Victor Vitolo. Jevhen Konopljanka förvaltade straffen och Sevilla höll ledningen ordinarie matchtid ut.

Men i den 93:e minuten skulle Ramos få revansch för den där straffen. På ett inlägg från Lucas blev Ramos alldeles ensam och nickade enkelt in kvitteringen.

I förlängningen hade Ramos ytterligare en boll i nät, men domaren dömde bort målet. I stället var det en ännu en försvare som klev fram för Real Madrid. Dani Carvajal sprang igenom hela Sevillaförsvaret och sköt in 3–2-målet i den 119:e minuten.

Det var tredje gången Real Madrid tog hem titeln, tidigare har laget lyckats med prestationen 2002 och 2014.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset