Rapparen B.o.B är övertygad om att jorden är platt, vilket han twittrat massor om i veckan.
Rapparen B.o.B är övertygad om att jorden är platt, vilket han twittrat massor om i veckan.

Rapparen Bobby Ray Simmons, mer känd som B.o.B är övertygad om att jorden är platt. Vilket har fått den världskände astrofysikern Neil deGrasse Tyson att förgäves rycka in. ”Jag ville inte heller tro det”, skriver rapparen på Twitter.

Rapparen B.o.B står bakom hits som "Nothin' on You" and "Airplanes" twittrade häromdagen till sina 2,3 miljoner följare en rad tweets om att jorden är platt, skriver CNN. 

”Det spelar ingen roll om hur högt up du är…horisonten är alltid i ögonhöjd”. 

► LÄS MER: Nu blommar det i rymden 

Som "bevis" twittrade han ut ett flertal bilder tagna från berg och flygplan där horisonten är vågrätt. 

”En del människor reagerar på frasen ”jorden är platt”… men det är inte möjligt att se alla dessa bevis och inte veta….väx upp”.

En av dem som reagerat på tweetsen är kände astrofysikern Neil deGrasse Tyson som twittrat tillbaka och förgäves försökt få artisten att förstår det vetenskapliga bakom artistens bilder. 

”Platt jord är bara ett problem först när personer som har makten tror på det sättet. Men det finns ingen lag som hindrar dig från att tillbakagåendes vältra dig i det. 

► LÄS MER: Nej, jorden ser inte ut så här utan vatten 

En del menar att hans twittrande är en PR-kampanj för hans nya låt som heter ”Flatline” och som handlar om att jorden är platt. Något som dementeras av B.o.B. 

TT

Neil deGrasse Tyson

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje