Kim Jong-un 2012 respektive 2016.
Kim Jong-un 2012 respektive 2016.

Sedan Nordkoreas diktator Kim Jong-un kom till makten har han gått upp 40 kilo. Enligt en rapport från Sydkoreas underrättelsetjänst äter och dricker han tvångsmässigt på grund av sin konstanta rädsla att bli lönnmördad.

När Nordkoreas diktator Kim Jong-un kom till makten 2012 efter sin fars död blev han också ledare för världens kanske mest stängda land. Det är en mycket stressande roll, enligt en ny rapport från Sydkoreas underrättelsetjänst som presenterades för landets parlament. Det skriver The Guardian.

► LÄS MER: Lärobok: Kim Jong-Un körde bil vid tre års ålder

Enligt rapporten är Kim konstant rädd för sitt liv, ett resultat av de utrensningar inom partitoppen han lett sedan han kom till makten. Han har sömnsvårigheter och lider av hetsätning, och har gått upp kraftigt i vikt. När han kom till makten 2012 vägde diktatorn 90 kilo, fyra år senare väger han 130 kilo.

– Han håller en noga koll på alla hot mot sin makt och är besatt av sin personliga säkerhet. Eftersom han regelbundet hetsäter och hetsdricker finns det en stor risk för att han ska komma att drabbas av livsstilssjukdomar, sa parlamentsledamoten Lee Cheol-uoo till  sydkoreanska journalister.

Redan 2014 började det spekuleras om Kim Jong-uns hälsa efter att han inte synts offentligt på flera veckor. Detta föranledde Nordkoreanska myndigheter att erkänna att diktatorn led av en ”obekvämt fysiskt tillstånd”, vristskador som ska ha varit ett resultat av hårda fabriksbesök. Enligt BBC ska Kim, som är känd för att vara en storrökare, också ha synts röka offentligt trots att landet är mitt uppe i en stor antitobakskampanj.

Enligt Sydkoreas underrättelsetjänst ska de också ha bekräftat att Kim Jong-uns faster, Kim Kyong-hui, lever trots att hon inte synts offentligt på flera år. Hennes man, Jang Sung-taek, avrättades 2013 för korruptionsanklagelser.

► LÄS MER: Kim Jong-Un ska ha bestigit Nordkoreas högsta berg – i finkläder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset