Real Madrids Cristiano Ronaldo firar sitt mål mot Sporting i Champions League. Arkivbild.
Real Madrids Cristiano Ronaldo firar sitt mål mot Sporting i Champions League. Arkivbild.

I Champions League imponerar Barcelona mest. Men i ligan är det ärkerivalen Real Madrid som sopar rent – och är på rekordjakt.

Om Real Madrid vinner bortamatchen mot Espanyol på söndagen blir det lagets 16:e raka seger i La Liga och en tangering av Barcelonas rekord från 2011.

Det var med möda som Real Madrid vann veckans Champions League-premiär hemma mot Sporting Lissabon med 2–1. Nu har tränaren Zinedine Zidane ett angenämt problem. Att välja mellan Álvaro Morata som avgjorde på tilläggstid mot Sporting och Karim Benzema, som ersattes av just Morata.

Real Madrid har full pott, nio poäng, i ligainledningen och toppar serien före Sevilla och Sporting Gijon.

Ärkerivalen Barcelona övertygade stort vid 7–0-segern över Celtic i onsdags, men föll oväntat i senaste ligamatchen mot Alavés, då flera av stjärnorna vilades. På lördagen väntar nykomlingen Leganés borta.

Atlético Madrid har också en del att bevisa i ligan efter blott fem poäng på tre matcher. Diego Simeones manskap ställs mot trean Sporting Gijon på lördagen. Simeone skapade rubriker på fredagen när det blev känt att han kortat sitt femårskontrakt med två år från 2020 till 2018. Simeone är en av fotbollsvärldens hetaste tränare efter ligaguldet med Atlético Madrid 2014 och två Champions League-finaler de tre senaste åren.

– Det här betyder inte att jag inte kommer att förlänga kontraktet när det går ut, säger Simeone vid en presskonferens.

– Vi fortsätter att göra det bästa för klubben. Jag bryr mig inte om att folk spekulerar om min framtid, men det faktum att jag är här beror på att jag vill vara här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset