Kyssas i regnet, åka till Spanien, och rädda ett liv var det som Rebecca hade skrivit på sin bucket list.
Kyssas i regnet, åka till Spanien, och rädda ett liv var det som Rebecca hade skrivit på sin bucket list.

Rebecca Townsend, 17, skulle korsa vägen med en kompis när de båda blev påkörda av en bil. Rebecca dog, men kompisen överlevde tack vare att hon knuffade honom åt sidan.

Rebecca Townsend, 17, i Connecticut, USA, dog när hon knuffade sin vän ur vägen för en bil som i stället träffade Rebecca så pass allvarligt att hon avled. I och med sitt hjältedåd fullföljde hon också sin ”bucket list” som bestod av att åka till Spanien, kyssas i regnet, och att rädda ett liv.

Rebecca Townsend skrev sin ”bucket list” – en lista över saker man vill göra i livet – som en skoluppgift för flera år sedan. Sedan dess har hon åkt med sin familj till Spanien, och hon kysste sin pojkvän i regnet, har hennes syster, Victoria Townsend, berättat för Buzzfeed.

Längst ner på listan står det ”Rädda ett liv (inte så läskigt dock)”.

Den 2 juli var Rebecca och tittade på fyrverkerier med sin vän, Benjamin Arne. När de skulle gå över vägen blev de båda påkörda av en bil. De fördes till sjukhus där Rebecca snart dödförklarades, medan Benjamin fick fortsatt behandling för sina skador, rapporterar NBC.

Hon tog med sin döende hund Gizelle på ett bucket list-äventyr

När Benjamin hade återhämtat sig besökte han Rebeccas familj och berättade att hon hade räddat hans liv genom att knuffa honom ur bilens väg.

– Han sa "Det sista jag minns är att Rebecca knuffade mig och sa åt mig att skynda mig", har Victoria Townsend sagt till Buzzfeed.

Efter Rebeccas död samlades hennes systrar och kusiner för att prata om Rebecca, och det var då de hittade hennes gamla bucket list, och insåg att hon hade uppfyllt den sista punkten på sin lista.

– Det var ett litet tecken att hon var okej.

Familjen har startat en facebook-sida och ett instagram-konto som de har döpt till ”Remembering Rebecca”, som de hoppas kan inspirera andra till att följa sina drömmar och göra gott i livet. Tusentals följare har engagerat sig och delat med sig av minnen och historier, och även köpt saker och tjänster till andra människor för att hedra Rebeccas minne. Det har handlat om allt från att bjuda på yoga-lektioner till kaffe eller att donera blod i linje med Rebeccas egen önskan.

– Det bästa vi kan ta med oss från det här, och det absolut viktigaste, är att Rebecca var full av kärlek, och vi har så många möjligheter att visa den här kärleken, har kusinen Rachel Hofstetter sagt till Buzzfeed.

Hunden Coco gjorde klart sin bucket list – sen dog hon av cancer

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset