Ingen har väl missat de coola discotjejerna Rebecca och Fiona. Under det gångna året har de varit aktuella i så gott som alla medier, varit nominerade till diverse priser och vunnit årets Dans/Electro under Grammisgalan.

Vem inspireras ni av?
Rebecca: – Dj Tiësto! Han är riktig live-dj. Han kör ett tre timmar tajt dj-set och nya låtar varje gång.
Fiona: – Och han dricker en Jäger mellan varje mix.

Ni jobbar med er hobby, är ni rädda att passionen ska försvinna?
Rebecca: – Det är alltid kul när vi väl spelar, det är aldrig att det är ett tråkigt moment. Det som tar udden av det kan vara att man reser och att det är ett stort projekt.

Hur känns det efter ett dåligt framträdande?
Rebecca:
– Det har hänt att man känner: ”Fan vad jag inte presterade!”. Men det kan ofta bero på tekniska fel, att vi inte hör, att någonting dör eller att något spills ut. 
Fiona: – Det är jättejättejobbigt att dj:a fel för man är värsta taktnazisten. Så om det blir fel är man den första som reagerar. Det känns i hela kroppen.

Hur viktiga är era familjer och era vänner för er? 
Fiona: – De är helt fantastiska. Vi kan inte fatta att de orkar med. Vi är en stor grupp, det har blivit som familjen von Trapp. Vi försöker att inte tappa bort oss själva och glida iväg bara för att vi får bo på hotell och äta mat gratis. 

För snart två år sedan sa ni att ni skulle försörja alla era vänner om två år. Fixar ni det? 
Rebecca: – Det tror jag, till viss del. Alltså vi cashar in mycket mer än vad vi trodde. Vi kommer i alla fall kunna försörja dem så gott att vi kan bjuda med dem och ha dem omkring oss. Men vi kanske inte skulle uppmana dem att säga upp sig från jobbet. Det skulle vara lite konstigt, som att köpa sina vänner.

Vad saknar ni mest från ett vanligt Svenssonliv?
Rebecca: – Att laga mat och äta hemma. Restaurangmat är så klart alltid najs, men ibland vill man bara ha pasta med tomatsås, eller vanlig svenne-tacos, eller en riktig frukost. Vi gillar även stark mat, vilket vi sällan får. Vi borde egentligen ha med oss några habaneros och chili.

Har ni någonsin tvivlat på er själva?
Rebecca: – Nej, väldigt ofta känner vi att vi är grymma. Det går inte att tänka något annat. Men vi är alltid konstruktivt kritiska, både mot varandra och oss själva, så att vi blir bättre. Men det är aldrig att vi tänker: ”Men gud, ska vi verkligen få göra detta?”. Det är klart vi ska få göra det här. Det är bara att ta för sig.

Hur skulle ni reagera om den andre plötsligt säger att hon vill satsa 100 procent på en solokarriär?
Fiona:  – Då skulle Rebecca bara skratta åt mig.
Rebecca: – Ja, jag skulle nog garva, men det skulle aldrig hända.

I er tv-serie fick man intrycket av att ni brukade sno grejer ibland. Gör ni det fortfarande?
Fiona: – Vi har slutat sno, i alla fall just nu. Det är ju stöld kan man tycka. Men det är inte så att vi är roffiga och tar hotellschampo.
Rebecca: – Det är mer symboliska saker, för att det är kul. Jag har typ tre gummiankor i min dusch som jag har tagit från fester där de har sådana saker i poolen. Det får man nästan ta. De är fina i duschen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset