Kents avskedsturnépremiär på Saab Arena i Linköping på fredagen. Turnén är gruppens sista.
Kents avskedsturnépremiär på Saab Arena i Linköping på fredagen. Turnén är gruppens sista.

Början på slutet av Kents sista turné har inletts i Linköping. Och recensenterna var nöjda med vad bandet presterade.

"Bättre än under sin avskedskonsert har de aldrig någonsin tidigare varit" skriver Eskilstuna-Kurirens recensent Eva Axelson om inledningen av Kents sista resa, som hon beskriver som "en maffig totalupplevelse" med bakgrundsvideorna ger en helt ny dimension till låtarna.

Correns Andreas Homanen ger högsta betyg och skriver att Kent må vara på väg att dö, men att de knappast kunde gjort det på ett bättre sätt. "Kent har inte sparat något krut på att ge en riktigt värdig avslutsföreställning", skriver han.

Expressens Anders Nunstedt ger spelningen fyra av fem i betyg, men konstaterar att det inte rör sig om någon "jordskredsseger eller överkörning" och att det bitvis låter knackigt. Nunstedt lyfter fram ljusshowen, de dansanta numren och extranumren som moment som definierar konserten.

Dagens Nyheters Johanna Paulsson sätter också betyget fyra av fem och skriver att bandets har en sällsynt förmåga "att få även sina svagare skivstunder att i en livesituation framstå som klassiker".

Fyra av fem sätter även Aftonbladets Markus Larsson och skriver att det inte rör sig om någon begravning. "Den är varken blödig, vemodig eller ödesmättad", skriver han, utan att det i stället rör sig om "varm och kolmörk eufori". "

Stina Stjernkvist/TT
Jocke Berg.
Stina Stjernkvist/TT
Kents avskedsturnépremiär på Saab Arena i Linköping på fredagen.
Stina Stjernkvist/TT
Början på slutet för Kent.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset