Publiken sjöng, rappade och dansade med hela vägen under spelningen.
Publiken sjöng, rappade och dansade med hela vägen under spelningen.

I dag fick A$AP Rocky reda på att hans musik slagit rot här långt uppe i norr.

Artist: A$AP Rocky
 
Scen: Linné
 
"Jag är ju så underground, jag trodde inte någon skulle känna igen mig här!" ropar en lyrisk A$ AP Rocky halvvägs in i konserten varpå han fullständigt översköljs i publikjubel. I dag fick A$ AP Rocky reda på att hans musik slagit rot här långt uppe i norr, och han var märkbart förbluffad.
 
Hiphopskallar och hipsters trängdes både under och utanför tältet. Folket sjöng, rappade och dansade med hela vägen och tjöt av lycka vid varje låtbyte. A$ AP svarade med att hänryckt springa kors och tvärs över scenen med sitt bredaste leende och hålla hela fyra stycken tacktal under spelningens gång. Publiken fick sitt sug efter bastunga beats och släpig Harlem-rap mättat av A$ AP som avslutade spelningen med att slänga sig på rygg över publikhavet och bada i kärlek.
 
A$ AP Rocky förvaltar ett kulturarv med sitt crossover-hiphopsound och uttryck som är lika oldschool som nyskapande. Det är alltså helt naturligt att den trendkänsliga svenska publiken har förälskat sig i A$ AP som i dag gjorde sin allra första spelning i Sverige.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset