Common är en riktig underhållningsveteran.
Common är en riktig underhållningsveteran.

Common ger publiken valuta för pengarna – men den känslomässiga upplevelsen saknas.

Artist: Common

Scen: Flamingo
 
Mannen som springer in på scenen iklädd camouflagebyxor är en av hiphopkulturens största fanbärare. Han har släppt nio stycken soloalbum under sina tjugo år i musikbranschen. Under den tiden har han provat på olika sound och lyckats med en skådespelarkarriär.
 
Common är något av en underhållningsveteran och det visar sig snart att en Common-konsert är mer än en livemusikupplevelse. Han bjuder på en 360 graders föreställning så dramaturgiskt och pedagogiskt minutiöst välplanerad att publiken bara kan luta sig tillbaka och ta emot.
 
Common växlar mellan att köra medleys av sina gamla hits, covers av folkliga hiphop-hits och enstaka låtar från sina senaste två album. Med idealisk timing under spelningens gång går han ner till publiken och hälsar, freestylar, bjuder upp en tjej ur publiken som han tillägnar en kärlekslåt, och breakar på scenen. Självklart predikar han däremellan om hiphopkulturens värde.
 
Common lämnar scenen med hela ryggen blöt av svett, han har gett publiken valuta för pengarna med en välarbetad föreställning. Vi fick dock mindre av en ren känslomässig upplevelse.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset